Mobiltelefonen blir varm. Hvorfor?


Hvorfor begynner overoppheting av mobiltelefonen?

Stort sett er det to grunner til overoppheting av mobiltelefonen: første grunn er knyttet til bruk av visse funksjoner, mens den andre er knyttet til temperaturen rundt enheten.

Telefonen kan fungere greit i temperaturer mellom 0 og 35º C. Men å utsette apparatet for temperaturer på mer enn 35º C kan utløse overoppheting.

Husk at enhetens prosessor starter oppvarming når du kjører mange programmer på telefonen samtidig. Dette overbelaster enhetens batteri og telefonen vil generelt starte overoppheting.

Ta en sjekk av aktive programmer, deaktiver oppdateringer som jobber i bakgrunnen og slå av push-varsling for unødvendige programmer.

Det er også greit å være obs på at bruk av mobiltelefonen når den er koblet til lading kan utløse oppvarmingsproblemer i enheten. Overoppheting kan igjen føre til midlertidig redusert levetid på batteriet, men det er ingen grunn til bekymring, batterilivet vil komme tilbake til det normale etter noen timer.9 enkle tips for å unngå at mobiltelefonen blir opphetet1. Første trinn er å sørge for at telefonen har alle de siste oppdateringene installert. Alle produsenter kommer jevnlig med nye programvareoppdateringer, også oppdateringer for å løse overopphetingsproblemer.

2. Det kan være greit å slå av forskjellige programmer som f.eks. Safari, Bluetooth, WI-Fi, kart, navigasjon og stedstjenester når de ikke er i bruk.

3. Telefonen trekker mindre batteri når den er tilkoblet et trådløst nettverk i forhold til 3G og 4G LTE nettverk.

4. Slå av høyhastighetstilkobling, og bytt til Wi-Fi når du er i Wi-Fi-nettverk.

5. Ikke utsett enheten for direkte sollys, det anbefales å benytte et deksel for å beskytte telefonen.

6. Det er heller ikke heldig å forlate telefonen i f.eks. en parkert bil, hvor temperaturen kan stige eller falle raskt avhengig av de klimatiske forholdene. Som nevnt tidligere, kan varme temperaturer overopphete enheten og skape problemer.

7. Det anbefales ikke å koble mobiltelefonen til lading i områder som er varme. Hvis du f.eks. arbeider i bransjer som krever at du er i nærheten av kjeler, ovner, mikrobølgeovn eller andre enheter som frigjør varme, er det tilrådelig å aldri lade mobiltelefonen i nærheten av disse enhetene.

8. Det har blitt observert at spilling på telefonen fører til oppvarming av prosessoren og hele telefonen når det spilles kontinuerlig i flere timer. Hvis du innser at din telefonen er overopphetet, kan det være lurt å unngå å spille for mye på enheten.

9. Om enheten når den siste fasen av oppvarming, og starter å vise advarsel om at den bør kjøles ned før du bruker den videre, kan det hjelpe å aktivere enhetens flymodus. Hold telefonen i flymodus i en time, og slå av flymodus når enhetens temperatur virker normal igjen.VIKTIG:

Husk, overoppheting bør ikke ignoreres. Hvis alle de ovennevnte tipsene mislykkes, bør du ta en sikkerhetskopi av telefonen og deretter gjøre et forsøk på å gjenopprette telefonen.

Hvis dette heller ikke stopper enheten fra overoppheting, kan det være nærliggende å få et verksted til foreta en service av telefonen.


Send oss en henvendelse, så vil vi kontakte deg så snart som mulig.

  • Åpningstider
  • Mandag - fredag kl 0800 - 1700
  • Lørdag, søndag, helligdager er det stengt